Ne demek?

Wiki Article

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi bâtınin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başladıktan yalnızca 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk karınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Belirli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nazire konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek müşkül ve güvensiz olacağı karınin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında kuruluşda bulunan insanların hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi derunin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Binalarda belirli standartlarda belde alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın düzından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Test İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve mevsuk çalışması önemlidir.

Yangına Metanet: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Sonunda yangın kadar durumlarda dahi kapılar insanoğluın çıkışı bağırsakin elverişli konumda olur.

Dayanıklılık: yangın kapısı Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem bile birikimlerin korunması derunin kullanılan eşyalardır. Her ne denli davranışlevleri…

Fevkda arazi meydan kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page